Ortopedi og protesekirurgi

 

Ortopedi og protesekirurgi er en medisinsk spesialitet som fokuserer på behandling av muskel- og skjelettsystemet, spesielt relatert til bein, ledd og muskler. Denne spesialiteten er avgjørende for å diagnostisere, behandle og rehabilitere pasienter med ortopediske lidelser og skader. Groruddalsklinikken er en anerkjent klinikk i Norge som tilbyr tjenester innen ortopedi og proteskirurgi.

Ortopediske kirurger ved Groruddalsklinikken har omfattende kunnskap og erfaring innen behandling av ulike ortopediske tilstander. De jobber tett med andre helsepersonell, som fysioterapeuter og ergoterapeuter, for å sikre en helhetlig tilnærming til pasientbehandling. Klinikken tilbyr et bredt spekter av tjenester, inkludert diagnostisering, konservativ behandling, kirurgi og rehabilitering.

En viktig del av ortopedisk praksis er protesekirurgi. Dette innebærer å erstatte eller reparere skadede eller syke ledd eller bein med proteser. Protesene kan være laget av forskjellige materialer, som metall, plast eller keramikk, og de er designet for å etterligne funksjonen til det naturlige leddet eller beinet så godt som mulig.

Protesekirurgi kan være nødvendig for pasienter med alvorlige leddskader, slitasjegikt eller andre degenerative tilstander. Det kan også være aktuelt for pasienter med medfødte misdannelser eller etter traumatiske skader. Målet med proteskirurgi er å redusere smerte, gjenopprette funksjon og forbedre livskvaliteten til pasientene.

Groruddalsklinikken har et dedikert team av ortopediske kirurger som spesialiserer seg på protesekirurgi. De har tilgang til moderne teknologi og utstyr for å utføre nøyaktige og effektive operasjoner. Kirurgene ved klinikken følger strenge protokoller og retningslinjer for å sikre optimal pasientbehandling og resultat.

I tillegg til protesekirurgi tilbyr Groruddalsklinikken også andre ortopediske tjenester, som behandling av brudd, leddgikt, ryggproblemer og idrettsskader. Klinikken har et tverrfaglig team av spesialister som samarbeider for å gi pasientene den beste omsorgen og behandlingen.

Det er viktig å merke seg at ortopedi og protesekirurgi er en stadig utviklende medisinsk spesialitet. Ny forskning og teknologiske fremskritt bidrar til kontinuerlig forbedring av behandlingsmetoder og resultater. Groruddalsklinikken holder seg oppdatert på de nyeste fremskrittene innen ortopedisk praksis for å kunne tilby sine pasienter den beste mulige behandlingen.

I sum er ortopedi og protesekirurgi avgjørende for å behandle muskel- og skjelettlidelser. Groruddalsklinikken er en anerkjent klinikk i Norge som tilbyr høykvalitets ortopediske tjenester, inkludert proteskirurgi. Deres dedikerte team av spesialister jobber for å gi pasientene den beste omsorgen og behandlingen basert på den nyeste forskningen og teknologien innen feltet.

Behandlinger

Skulder

Hofte

Kne

Albue

Hånd

Fot

Utredning av fysikalske plager starter gjerne i primærhelsetjenesten hos fysioterapeut eller kiropraktor. Ved indikasjon, eller ved stagnasjon i behandlingsforløp, kan vurdering hos ortoped være neste steg i behandlingsplanen.

I FORKANT av ortopedisk konsultasjon må du ha foretatt radiologisk undersøkelse, vanligvis MR, eller CT/røntgen. Det er viktig at du har med delingskode fra radiologisk undersøkelse, slik at vi kan vurdere bildene. Du kan ringe Evidia 22434343, eller Unilabs 21000800, for tilgang til dine bilder.

Dersom du ikke har foretatt radiologisk undersøkelse ila. siste 12 måneder i forkant av konsultasjon kan du ringe oss for timebestilling for rekvisisjon til radiologisk undersøkelse. Vi har kiropraktorer og leger som kan rekvirere radiologisk undersøkelse.

Ved Kalbakkenklinikken har vi et tverrfaglig samarbeid mellom fysioterapeut, kiropraktor og ortoped, for et trygt og forståelig behandlingsforløp.